Danske Museer nr.4, 2020

DKK 95,00 inkl. moms, inkl. porto

“Rigtig mange har fået en ny fornemmelse af, hvor vigtigt vores kulturliv egentlig er, og hvor meget vi savner museerne, når de pludselig ikke er der længere.” Sådan skriver kulturminister Joy Mogensen i magasinet Danske Museer, der udkommer i dag.

Corona er temaet for årets sidste nummer, der reflekterer over årets begivenheder, og hvad museerne tager med sig ind i det nye. Det handler bl.a. om nye virtuelle erfaringer, om indsamling af corona-genstande og en uvis fremtid, hvad angår besøgstal, økonomi og politisk handlekraft.

Corona-krisen giver ifølge Sarah Smed og Anne Sofie Vemmelund Christensen også anledning til at stoppe op et øjeblik og spørge: Er vi de museer, samfundet har brug for – eller er vi de museer, samfundet er vant til? Og i artiklen ‘Berøring forbudt!’ funderer forfatterne over, om genstanden måske ligefrem får en renæssance i en berøringsforskrækket tid…hvem ved?

Varenummer (SKU): 010 Kategorier: ,

Beskrivelse

Magasinet Danske Museer henvender sig til alle, der vil holde sig ajour med den danske museumsverden. Det handler om både kunst-, kultur- og naturhistoriske museer i hele landet, og emnerne spænder vidt fra kulturpolitik, undervisning, formidling og konservering til forskning og det digitale felt.