Danske Museer nr. 2, 2020

DKK 95,00 inkl. moms, inkl. porto

Magasinet Danske Museer henvender sig til alle, der vil holde sig ajour med den danske museumsverden. Det handler om både kunst-, kultur- og naturhistoriske museer i hele landet, og emnerne spænder vidt fra kulturpolitik, undervisning, formidling og konservering til forskning og det digitale felt.

Varenummer (SKU): 008 Kategori:

Beskrivelse

Temaoverskriften for årets sommernummer er et evigt aktuelt museumsspørgsmål: ’Genstande eller ej?’. Er genstande et must i en udstilling? Hvor vigtige er de egentlig for brugerne? Og hvilke konsekvenser har det for den genstandsbaserede forskning, når samlinger kommer på fjernmagasin?

Mette Slyngborg og Louise Hauberg Lindgaard fortæller om udviklingen af Jacob A. Riis-museet og HEX!, hvor autentiske genstande viste sig at være en mangelvare, mens Charlotte Boje H. Andersen beretter om borgernes rørende genstandsglæde i udstillingen ’Ting fra Thy’. Professor Kristian Kristiansen retter en skarp kritik mod Nationalmuseets samlingspolitik og konsekvenserne for grundforskningen – vicedirektør Jesper Stub Johnsen giver svar på tiltale. Konservator Cecilie Marie Gottfred giver i ord og billeder indblik i konserveringen af Danmarks ældste madpakke – og hvorfor den er en vigtig museumsgenstand. Og sidst men ikke mindst præsenterer Morten Søvsø Sydvestjyske Museers nye digitale indgang til ribeperler, taphaner, vægtlodder – og 1.000.000 andre genstande.

Danske Museer nr. 2 handler også om selvbetjente museer, et podcast-samarbejde mellem 8 museer og en guidet tur gennem det nye Københavns Museum. Og naturligvis også et tilbageblik på et forår i en kriseramt museumsverden.