Danske Museer nr. 1, 2021

DKK 95,00 inkl. moms, inkl. porto

Temaet for Danske Museers forårsnummer 2021 er ’Formidlingens mange ansigter’: Her stiller vi skarpt på de nyeste tiltag, metoder og tanker inden for museumsformidling. Tema-artiklerne afspejler en stor diversitet og lyst til at eksperimentere med alt fra dialogen med publikum og brugerinddragelse til brugen af lyd og virtual reality.

Blandt andet fortæller Ingeborg Phillipsen og Christina Bruun Olsson om Hørsholm Egns Museums brug af collage, udklædning og Instagram i deres undervisningsprogrammer, mens Rikke Johansen Smidt stiller skarpt på Nyt Viborg Museums arbejde med kompositorisk musik i museumsrummet. Læs også om Tirpitz i Blåvand, der har skiftet plancher og tekster ud med audioguidende historiefortællere, Museum Sønderjyllands gentænkning af bevaringsarbejdet og om, hvordan man med en teaterfaglig tilgang til museumsformidling kan krympe tiden.

I magasinet kan du desuden læse om, We Are Museums’ webinar-serie ’Reframe Collecting’, få indblik i Aarhus Universitets forskning i detektorhobbyens sociale dimension og dykke ned i smukke billeder og fortællinger om det Grønlandske slædehundeprojektet Qimmeq.

Varenummer (SKU): 012 Kategori:

Beskrivelse

Magasinet Danske Museer henvender sig til alle, der vil holde sig ajour med den danske museumsverden. Det handler om både kunst-, kultur- og naturhistoriske museer i hele landet, og emnerne spænder vidt fra kulturpolitik, undervisning, formidling og konservering til forskning og det digitale felt.