Foto: Danmarks Tekniske Museum

20 april 2017   |   Nyheder

Smartphonen skal på museum

Danmarks Tekniske Museum indsamler lige nu smartphones, som skal være med til at dokumentere danskernes brug af dem i de seneste 10 år. En del af dem skal bruges i en ny stor udstilling, som åbner til efteråret, om smartphonen og dens teknologi.

”Smartphonen er i dag blevet en ting, som mange af os ikke kan forestille os at leve uden. Den er helt afgørende, når vi skal holde os opdateret, og når vi skal dele vores liv og oplevelser med venner og familie. Den har haft stor indflydelse på vores liv og måde at omgås hinanden på. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu sikrer, at historien om smartphonen gemmes for fremtidige generationer,” siger Jesper Buris Larsen, direktør på Danmarks Tekniske Museum.

Museet modtager nyere smartphones, f.eks. iPhone og Samsung, men også ældre mobiltelefoner.