Foto: Det Grønne Museum

18 april 2017   |   Udstillinger

Rethink Landbrugshistorien

Det Grønne Museum. Dansk landbrugshistorie er ikke blot baconeksport og Morten Korch-idyl. Det er også fortællinger om landbrugsspioner og magtfuld markedsføring. Udstillingen Rethink Landbrugshistorien skal nuancere vores nationalromantiske syn på landbrugshistorien med beretninger om, hvordan bønder og fabrikanter i Midtjylland har søgt inspiration og viden i resten af Europa. Med den viden har de kopieret og videreudviklet redskaber og tilpasset deres produkter til hjemmemarkedet og det internationale marked. Og det er ifølge Det Grønne Museum kendetegnende for udviklingen i dansk landbrugshistorie.

I udstillingen vil publikum kunne opleve landbrugshistorien genfortalt i tekst, billeder og video, mens de bevæger sig rundt mellem originale modeller fra 1800-tallet og andre museumsgenstande, der beretter om udviklingen i dansk landbrugshistorie.

Sammen med udstillingen har Det Grønne Museum også skabt landbrugs-Wikipedia’en www.rethinklandbrugshistorien.dk, hvor der sideløbende med udstillingen vil blive publiceret nicheindhold og ekstramateriale.

3.3-12.11.17