Foto: Moesgaard Museum

19 april 2017   |   Nyheder

Moesgaard åbner særudstilling helt uden genstande

Moesgaard Museum går nye veje i formidling af kulturhistorie med årets store særudstilling, Rejsen, som åbner 25. april. Rejsen er en udstilling helt uden genstande og i stedet koncentreret om en filmisk produktion instrueret af Christoffer Boe og produceret af Zentropa. Selve udstillingen er iscenesat af Moesgaard Museum.

Med Rejsen vil Moesgaard Museum udfordre og gentænke udstillingsmediet i en ny retning, hvor gæsten bliver ét med et filmisk og iscenesat univers. Publikum, som til udstillingen bliver lukket ind i grupper, kommer til at opleve en iscenesat rejse gennem syv kontinenter og fokuseret omkring syv menneskelige grundvilkår; fødsel, kærlighed, tro, angst, tab, rationalitet og død. Fra et barns første åndedræt i Danmark føres man videre til kærligheden i Afrika, troen i Sydamerika, angsten i Oceanien, tabet i Nordamerika, rationaliteten på Antarktis for at se det sidste åndedræt blive taget i Asien, inden kroppen afbrændes.

Moesgaard Museums tidligere direktør Jan Skamby Madsen er idémanden bag den nye udstilling: ”Kongstanken for det nye Moesgaard Museum er, at vi ønsker at gå bag om genstandene ved at præsentere vores gæster for det universelt menneskelige på tværs af tid og sted. Der er så meget i verden i dag, der splitter os. Så meget fokus på forskelligheder. Med Rejsen går vi til yderligheder med denne kongstanke og har skabt et radikalt nyt udstillingsformat, der fokuserer på det, der samler os som mennesker i alle sociale lag på tværs af tid og sted,” siger Jan Skamby Madsen.